Hytter til salgs i Hestehaugane – Hemsedal.

Ligger i naturskjønne omgivelser på Bjøberg.

Illustrasjon

Enkel fritid med familien,
og hytte tett på naturen.

Modellen Hyttebotn har tradisjonell design med moderne funksjoner og detaljer fra vår tid.  Hyttene blir bygd med fokus på et bekymringsfritt og aktivt fjelliv, med høy materiell standard. God isolasjon og 3-lags vinduer sørger  for at de er både areal- og energieffektive. Det er vei helt frem til hyttene, som vinter-brøytes. Hyttene er på ett plan og vil inneholde entre, gang, 1 baderom og badstue, 3 soverom, kjøkken, spisestue, stue med peis, vaskerom/teknisk rom og utvendig bod.  Stue og spisestue har røstet tak med store vinduer, som gir et luftig inntrykk og god kontakt med naturen utenfor.

Midt i et topptur-eldorado.

BELIGGENHET
Hestehaugane hyttefelt befinner seg i naturskjønne omgivelser på Bjøberg, med mektig utsikt mot Hemsedalsfjellene. Her bygges et lite hyttefelt, med store 6 tomter i et unikt høyfjellsområde. Hyttefeltet ligger i umiddelbar nærhet til uendelige friluftsområder. Det er dermed et ypperlig utgangspunkt for naturopplevelser året rundt. Særegent for området er at det ligger midt i et topptur-eldorado. Rett ved hytta har du full tilgang til mange fjelltopper og langstrakte vidder. Kjente topper som 1609, Hyttebotn og Hestebottfjellet finnes et steinkast unna feltet. 

 

Foto: Anki Grøthe

Rett utenfor døren.

LANGRENN: BJØBERG – BULIEN – TUV – TRØIM
Hemsedal har fantastiske langrenns muligheter i skog, dalbunn og på høyfjellet. Totalt finnes det 250 km med løyper klassiske spor, skøytepreparert og stikkede høyfjellsløyper. Langrennsturen Bjøberg – Bulien – Tuv – Trøim (Hemsedal sentrum) starter utenfor din egen hyttedør. Den følger nypreparerte løyper syd-østover langs gamle Kongevei. Du suser ned bakkene til Bulien og videre til Tuv eller Trøim etter eget ønske. Pakk gjerne med deg lunsj, termos og kvikk-lunsj for ekstra nytelse av solen og landskapet i Bulien.

BJØBERGNØSE
Denne fotturen kan du gå fra trammen allerede fra slutten av mai til oktober. Her er det kun snøen som setter stopper. Med sine 1468 moh er dette er fin tur med flott utsikt på toppen! Er du heldig kan du treffe på tamreinflokken som holder til i området. Med ca. 500m stigning og 4 km én vei er turen regnet som litt krevende. Turen starter fra din egen dør og halvveis til toppen svinger stien skarpt til venstre og følger ryggen oppover. Bjøbergnøse er også én av toppene i fjellturprogrammet Topp20.

HESTEBOTTFJELLET
Hestbottfjellet med sine 1540 moh. er en mindre besøkt fjelltopp. Et godt alternativ til nabofjellet 1609, én av Hemsedals mest populære toppturmål. Med randoneeski på bena er dette en fin tur å gå fra hytta. Turen byr på jevn bratthet og du kan sette fine svinger i pudder eller når vårsola varmer. Er du av den tøffere og trente sorten kan du herfra kjøre både Bjøbergrenna og Tøfferenna, to av de mest kjente rennene i Hemsedal.

Foto: Kalle Hägglund 

Et hav av vinter –  aktiviteter.

LANGRENN
Noe du ikke kan gå glipp av er Hemsedals fantastiske langrennsnett, med preparerte løyper i skog, dal og høyfjell. Sesongens klimaks er når høyfjellsløypa mellom Bjøberg og Bulien blir kjørt opp.

ALPINT
Hemsedal Skisenter kan by på 53 bakker, 21 heiser, Snow Park og et stort barneområde. I Grøndalen ligger Solheisen Skisenter, med fine løyper samt hopp, rails og bokser for de lekne.

TOPPTUR
Hytteområdet ligger midt i et område med topptur muligheter. Her har du tilgang til kjente topper som 1609, Hyttebotn og Hestebottfjellet. Med bil når du enda flere Hemsedalstopper. Mulighetene er mange og varierte. La været, ferdigheter og eventyrlyst føre deg på vei.

Foto: Anki Grøthe

Nydelige fjellområder som inviterer til fjelltur.

FOTTUR
Hemsedal er kjent for sine nydelige fjellområder som inviterer til fjelltur. Blant annet Høgeloft på 1920 moh., den høyeste
toppen i Hemsedal, med spektakulær utsikt til Jotunheimen. Sommerstid er Kongevegen, som ligger rett utenfor hytteveggen, et godt valg. Den kan følges helt til Gol eller motsatt vei over Hemsedalsfjellet, og ned til Lærdal.

 

Foto: Kalle Hägglund 

Merkede sykkelløyper, stisykling og downhill sykling.

 

SYKLING
Fra sykkelsetet byr Hemsedal på merkede sykkelløyper, stisykling og downhill sykling. I sommer åpnet dessuten kanskje Norges råeste flytsti, med 10,5 km ren adrenalin. Du finner den i Hemsedal Skisenter.

 

Et flott sted å være –

hele året.

BADING I ELV
Ta kveldsdukkerten i et friskt fjellvann, en foss eller i elven. Vi garanterer en avkjølende opplevelse. Setter du mer pris på høyere vanntemperatur, er det små fjelltjern en varm sommerdag som gjelder.

FISKE
I Hemsedal er det 18 fjellvann og 4 elver du kan fiske i, både med fluefiske og annet agn. Fiskesesongen varer fra slutten av mai til september. Ps: Hemsedal er kjent for å ha to av Norges beste ørretelver. Det er et svært aktivt fluefiskemiljø i bygda, og noen av de beste fluefiskerne i landet holder til her.

DIVERSE
I Hemsedal er det muligheter for snøscooterkjøring på bane, hundekjøring, isklatring og kanefart. Liker du klatring kan du prøve Via Ferrata eller tilbringe dagen i klatreparken Høyt & Lavt i sentrum. Ellers kan du også oppleve tradisjonelt stølsliv på Bjøberg og ved Ulsåkstølen. I tillegg er det mulig å leie kanoer, ri på hester og nyte fjellet.

HEMSEDAL SENTRUM
Rundt 20 km fra hytteområdet ligger Hemsedal sentrum med alt det har å by på. Her finnes flotte restauranter, kafeer og utesteder. Sportsbutikkene ligger som perler på
en snor. Skulle du trenge noe til hytten eller deg selv er det flere interiør-, kles- og servicebutikker der.

Foto: Aurelijus

Ville opplevelser – året rundt.